Deze website wordt niet meer geüpdatet. Voor info en praktische tips over omgaan met taal en diversiteit, ga naar www.diversiteitspraktijk.be

ACV Halle-Vilvoorde voert een campagne taalbeleid.

 

ACV Halle-Vilvoorde voert een campagne taalbeleid.

ACV Halle-Vilvoorde

ACV Halle-Vilvoorde ontsnapt niet aan de realiteit van het leven in de rand rond Brussel. Ook anderstaligen gebruiken de diensten van het ACV.

Eén van de belangrijkste vragen in hun taabeleidsproces is: hoe omgaan met anderstaligheid met behoud van het Nederlandstalig karakter van de organisatie?

Taalvisie
ACV wil haar medewerkers en leden motiveren en ondersteunen om Nederlands te gebruiken. Samen dezelfde taal spreken, leidt tot meer samenhorigheid en versterkt de intergatie. Via deze taalvisie creëert ACV duidelijkheid naar personeel, leden, militanten en de buitenwereld.

Promotiecampagne
ACV ontwikkelde een promotiecampagne om iedereen mee te trekken in deze visie met affiches, flyers en brochures. Dit materiaal steunt de medewerkers van ACV Halle-Vilvoorde om het taalbeleid zelf blijvend toe te passen. Voor de leden is het eerder informerend.

Taalbeleidsproces

  • Bij de start van het proces werd een taalwerkgroep opgestart. Hierin zijn verschillende geledingen van de organisatie vertegenwoordigd: van dienstverlener over regioverantwoordelijke tot directie.
  • Huis van het Nederlands Vlaams-Brabant deed een bevraging bij een aantal medewerkers naar hun ervaringen met taal in hun werkomgeving, om iedereen te betrekken.
  • De taalwerkgroep werkt aan een taalbeleidsplan.

Terug naar goede voorbeelden

Share/Save/Bookmark